Kuchnia

ciasta,ciastka, desery, chleby

Ciasto kawowo-orzechowe - DoradcaSmaku.pl

SKŁADNIKI

kawa rozpuszczalna 10 łyżeczek
mleko 1/2 szklanki
masło 100 gram
cukierm 1/2 szklanki
jaja 2 sztuki
mąka 1+1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
orzechy włoskie 1 szklanka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kawę zalewam ciepłym mlekiem i odstawiam do przestygnięcia. Ciepłe masło ucieram z cukrem, dodaję jaja, kawę oraz mąkę wcześniej wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksuję wszystkie składniki ok 2-3 minut. Ciasto po dodaniu kawy może wyglądać jakby się lekko zważyło nie trzeba się tym przejmować. Na koniec dodaję orzechy. Tak przygotowaną masę wylewam do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki (30 cm) i wkładam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 45 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation