Design

Design

Sałatka pieczarkowa z tortellini

Składniki:
40 - 50 dag pieczarek
20 dag tortellini z grzybami
1 cebula
1 - 2 kiszone ogórki
1/2 puszki kukurydzy
2 - 3 łyżki majonezu
sól, pieprz

Pieczarki obgotować przez około 5 minut, w osolonej wodzie. Odcedzić, pozostawić do przestygnięcia, pokroić w kostkę. Pierożki tortellini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę drobno pokroić, przełożyć na sitko i dobrze sparzyć wrzątkiem. Ogórki pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki sałatki połączyć ze sobą, dodać majonez, wymieszać. Na końcu przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Źródło: http://kulinaria-przepisy.blogspot.com/2011/11/saatka-pieczarkowa-z-tortellini.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation