Kuchnia

Przystawki

2 porcji Składniki: ciasto 2 łyżki miękkiego masła 75 g świeżej rukoli 125 g mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka płaska soli nadzienie 275 g twarogu chudego 100 g wędzonego łososia pęczek kopru sól i pieprz do smaku Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: rukolę blendujemy z masłem, na stolnicę wykładamy mąkę, sól, proszek do pieczenia i zblenowaną rukolę z masłem. Wszystkie składniki zagniatamy. Rozwałkowujemy ciasto na grubość 0,3 mm i tniemy w paski o grubości 1 cm i długości ok 12 cm. Takim paskiem owijamy metalowe rurki do pieczenia wysmarowane masłem. ( jeżeli nie macie takich rurek zwińcie w rożek kartkę papieru i owińcie folia aluminiową, tak jak Ja na zdjęciu) Rurki pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C ok 10-15 minut, aż się lekko zarumienią. Upieczone rożki odstaw do ostygnięcia. W tym czasie wszystkie składniki nadzienia zblenduj na gładką masę w blenderze i dopraw do smaku. Nadzieniem przy użyciu rękawa cukierniczego napełnij rożki. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation