Kuchnia

Przepisy

Zrazy z mozzarellą w młodej kapuście
Pyszne zrazy z mięsa wieprzowego z dodatkiem mozzarelli, która sprawia, że mięso jest soczyste, podane w młodej kapuście.
11 porcji
50 minut czasz przygotowania
Składniki:
• 1 kg schabu
• 2 kulki mozzarelli
• Mąka do panierki
• Olej do smażenia
• 1 główka młodej kapusty
• 10 dag boczku wędzonego
• 1 marchew
• 1 cebula
• 1 łyżeczka octu jabłkowego
• ½ łyżeczki cukru
• 1 łyżka mąki pszennej
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy. Następnie doprawiamy pieprzem oraz solą i układamy po plasterku sera mozzarelli. Mięso zwijamy w roladki, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzany oleju.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojona kapustę oraz obraną i startą na tarce o dużych oczach marchew. Podlewamy wodą.
3. Boczek kroimy w drobną kostkę przesmażamy i łączymy z kapustą.
4. Pod koniec gotowania doprawiamy octem, Vegetą, pieprzem oraz cukrem i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy i wykładamy na zrazy.
5. Danie gotowe.
6. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation