Kuchnia

Dieta

Batonik z masła orzechowego i czekolady😍🍫
Składniki na 10 porcji
1 porcja 254 kcal
250 g masła orzechowego
50 g miodu 🍯
20 g oleju kokosowego
40 g migdałów (lub innych orzechów)
20 g zmielonego siemienia lnianego
40 g płatków owsianych
20 g wiórek kokosowych 🥥
20 g czekolady 70% kakao
1 płaska łyżka mielonego cynamonu
Wykonanie
W małym garnku, na małym ogniu rozpuścić masło orzechowe, miód i olej kokosowy.
Dodać posiekane migdały, płatki owsiane, zmielone siemię lniane i wiórki kokosowe.
Wymieszać dokładnie i przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
Ugnieść łyżką, wyrównać powierzchnię. Polać rozpuszczoną czekoladą.
Wstawić do zamrażarki na 2 h.
Baton można przechowywać w lodówce do 3 tygodni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation