Kuchnia

Przepisy

Mięso z łopatki w warzywach
Krucha i delikatna wieprzowinka na każdą okazję. Jeśli lubisz, łatwe, proste przepisy i masz za mało na gotowanie wyszukanych i skomplikowanych dań, to propozycja właśnie dla Ciebie. Tak przygotujesz mięso idealne.
8 porcji
40 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1 kg łopatki wieprzowej
• 2 cebule
• ½ opakowania marchewek mini
• ½ opakowania groszku mrożonego
• ½ kg fasolki szparagowej
• ½ szk. śmietany 12%
• 3 łyżki przecieru pomidorowego
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
• Szczypta chili
Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i lekko rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie przekładamy do brytfanny i podlewamy wodą, gotujemy.
2. Cebulę obieramy, kroimy plastry i szklimy na rozgrzanym oleju. Cebulę przekładamy do mięsa i gotujemy 30 minut.
3. Po tym czasie dodajemy marchewki, fasolę. Gotujemy 10 minut i dodajemy groszek oraz przecier pomidorowy.
4. Gdy warzywa i mięso są już miękkie doprawiamy chili i wlewamy śmietanę, dwie minutki gotujemy.
5. Gotowe.
6. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation