Kuchnia

wypieki

SKŁADNIKI
5 średnich marchewek
1 banan
500 ml świeżego soku z pomarańczy
1 gałązka świeżej mięty
35 g cukru

Umyj i obierz marchewki. Zetrzyj na tarce i wrzuć do małego garnka. Startą marchewkę w garnku zasyp cukrem i zalej wodą tak, żeby cała marchewka znajdowała się pod powierzchnią wody. Zagotuj, a następnie gotuj na małym ogniu do momentu, aż marchew będzie zupełnie miękka. Na koniec wrzuć do gotującej się marchwi gałązkę z miętą, zdejmij garnek z ognia i zostaw do wystudzenia. Kiedy marchew wystygnie, wyciągnij z niej miętę. Do malaksera wrzuć banana i ugotowaną marchewkę. Dodaj sok pomarańczowy i całość dokładnie zmiksuj. Tak przygotowany napój można przechować w lodówce przez 1 dzień.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation