Kuchnia

Kuchnia

Surówka z ogórków, pora i jabłka

https://kardamonowy.pl/suro
wka-z-ogorkow-pora-i-jablka/

5 ogórków gruntowych
średnia biała część pora
1 jabłko
1 czubata łyżka jogurtu naturalnego
1 czubata łyżka majonezu
pół pęczka koperku
sól
pieprz

Ogórki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce na największych oczkach, dodajemy do nich odrobinę soli i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie odciskamy z nich wodę i wrzucamy do miski.
Jabłko myjemy, obieramy i ścieramy na tarce na największych oczkach, dodajemy do ogórków.
Do ogórków i jabłka wrzucamy pokrojonego w półplasterki pora, jogurt, majonez, poszatkowany umyty koperek, sól i świeżo mielony pieprz. Dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum godzinę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation