Kuchnia

Ruoka

trufle marchewkowe w białej czekoladzie

Składniki

► marchewka [ok. 50 g / 1 średnia sztuka]
► migdały [50 g]
► siemię lniane [10 g / 2 łyżki]
► orzechy włoskie [30 g / garść]
► daktyle [40-50 g / 8-10 sztuk]
► biała czekolada [100 g / 1 tabliczka]

Przyprawy
► przyprawa do piernika [1 łyżeczka]
► cynamon [1/2 łyżeczki]
► sól [szczypta]
Przygotowanie

Migdały, siemię lniane i orzechy wrzucić do blendera i zmielić na ,,mąkę”.
Daktyle zalać ciepłą wodą i zostawić na ok. 10 minut. Odlać wodę.
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Mąkę orzechową, daktyle i marchewkę zblendować na klejącą masę.
Z powstałej masy uformować trufle, włożyć na pół godziny do lodówki.
Rozpuścić białą czekoladę w kąpieli wodnej.
Obtoczyć trufle w białej czekoladzie, odstawić do stężenia i pałaszować :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation