Kuchnia

Przepisy

Pełnoziarniste ciasteczka klonowe

SKŁADNIKI:
-2, 1/4 szklanki mąki pełnoziarnistej
- 1/3 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- 1/4 łyżeczki kardamonu
- 3 łyżki miodu
- 1/4 szklanki wody
-1/2 łyżeczki syropu klonowego
- 1/2 szklanki roztopionego masła (możesz też użyć 1/2 szklanki oleju kokosowego)

WYKONANIAE:
Rozgrzej piekarnik.
Umieść wszystkie suche składniki w misce miksera i połącz. Dodaj wszystkie mokre składniki i wymieszaj aż wszystko się połączy. Jeśli ciasto się nie zbierze, dolej więcej wody, ok. 1-2 łyżki stołowe.
Ciasto podzielić na pół i rozwałkować do połowy na posypanej mąką powierzchni. Rozwałkuj ciasto na około 1/4 cala grubości. Użyj foremek do ciastek, wytnij pożądane kształty. Przełożyć ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, kilka razy szturchać widelcem i piec 10-12 minut, aż brzegi lekko się ściemnią. Będą twardnieć bardziej, gdy ostygną. Przechowywać w hermetycznym pojemniku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation