Kuchnia

obiad

Zapiekany filet w boczku
Aromatyczny boczek sprawia, że roladki są smaczne i soczyste. Roladki jest to danie, które mimo swojej prostoty i szybkości przygotowania, zadowoli największego niejadka. Przyrządzenie tych roladek jest bardzo proste, dlatego poradzą sobie z nią nawet osoby, które dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem.
8 porcji
40 minut czas przygotowania
Składniki:
• 5 pojedynczych filetów z kurczaka
• 16 podłużnych plastrów boczku parzonego
• 135 g serka śmietankowego z ziołami
• 4 plastry żółtego sera
• 3 papryki różnokolorowe jalapeno
• 1 łyżka przyprawy do kurczaka
• Sól
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w plastry. Doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą.
2. Po dwa paski boczku rozkładam, układam na boczku plaster mięsa, smaruję jedną łyżką serka, następnie układam połowę plasterka sera.
3. Papryczki myję, osuszam, usuwam nasiona i kroję w podłużne paski. Papryczki układam po trzy paski różnego koloru na serze.
4. Mięso owijam boczkiem w kształcie roladki.
5. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
6. Roladki gotowe.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation