Kuchnia

Surówki i sałatki obiadowe

Sałatka z zielonej fasolki

Składniki :
zielona fasolka
sól, pieprz
1 żółta papryka
1 duża kalarepka
3 ząbki czosnku
jogurt naturalny
oliwa z oliwek
sok z cytryny
tarty parmezan
estragon


Wykonanie :
Fasolkę blanszować 8 minut w osolonym wrzątku, odsączyć i odstawić do ostygnięcia.
Paprykę pokroić dowolnie, w paski, kostkę.
Kalarepę pokroić w paski.
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Jogurt, oliwę, sok cytrynowy, czosnek, sól, pieprz i estragon, dokładnie całość wymieszać, dodać utarty parmezan i znów połączyć dokładnie wszystkie składniki.
Warzywa wymieszać ze sobą i z sosem.

zrodlo http://penelope.nstrefa.pl/?p=6277
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation