Kuchnia

obiad

Indyk w sosie musztardowym
Indyk zawsze kojarzy mi się ze świętami, więc postanowiłam zrobić danie z indykiem. Mięso jest zawsze kruche, miękkie i soczyste, idealne połączenie smaków i aromatów, którym zachwycisz wszystkich członków swojej rodziny bez wyjątku. Spróbuj i przekonaj się.
5 porcji
50 minut czas przygotowania
Składniki:
• 800 g fileta z indyka
• 1 duża cebula
• Olej do smażenia
• 500 g pieczarek
• 300 g wody
• 1 kostka drobiowa
• 200 g śmietany 12%
• 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
• 2 łyżeczki soli
• ½ łyżeczki pieprzu
• 3 łyżeczki musztardy
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę, solę i smażę na rozgrzanym oleju.
2. Do mięsa dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę.
3. Gdy mięso jest już prawie miękkie, dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki.
4. Następnie podlewam wodą, dodaję kostkę drobiową, pieprz, musztardę i zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w śmietanie. Chwilkę gotuję.
5. Gotowe.
6. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation