Kuchnia

Przepisy

Piernikowe mini tarty

SKŁADNIKI:

Na spód:
– szklanka pestek słonecznika
– 200 g wiórków kokosowych
– płaska łyżka kakao
– 1 dojrzały banan
– 2 łyżki dowolnego syropu

Na krem:
– 2 tabliczki czekolady min. 70% po 100 g
– 3 łyżki kremu kokosowego (biała, stałą część z puszki mleka kokosowego wstawionego na kilka godzin do lodówki)
– dowolny syrop
– płaska łyżka PRZYPRAWY PIERNIKOWEJ
– skórka z 1 pomarańczy
– pół szklanki dowolnych orzechów


WYKONANIE:

Spód:
– słonecznik i wiórki zmiksować
– dodać kakao i syrop oraz pokrojonego w kawałki banana
– dokładnie zmiksować
– masa powinna być plastyczna
– boki i spód foremek wylepić masą

Krem:
– do garnka włożyć połamaną czekoladę, krem kokosowy, przyprawę piernikową, syrop w ilości zapewniającej słodki smak i skórkę
– delikatnie podgrzewać do rozpuszczenia się składników
– kremem wypełnić spody tartaletek
-orzechy drobno posiekać i posypać wierzch kremu
– wstawić na kilka godzin do lodówki lub na godzinę do zamrażarki, a później przenieść do lodówki
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation