Kuchnia

Przepisy

Sałatka na drugie śniadanie
Co powiecie na drugie śniadanie do pracy, do szkoły, wystarczy spakować w pojemnik. Smaczna, prosta w przygotowaniu i szybka sałatka a co najważniejsze pełna warzyw.
4 porcje
30 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1 podwójny filet z kurczaka
• 1 pomidor
• 1 ogórek świeży
• 1 papryka czerwona
• 1 cebula czerwona
• Pęczek rzodkiewki
• 1 pęczek szczypiorku
• 1 główka sałaty lodowej
• Olej do smażenia
• 1 łyżeczka musztardy
• 1 łyżka miodu
• 1 łyżeczka soku z cytryny
• 3 łyżki oliwy z oliwek
• Sól
• 1 łyżka przyprawy gyros
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w kostkę. Przekładam do miski, dodaję przyprawę Gyros i smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu studzę.
2. Sałatę lodową, rwę na małe kawałki. Ogórka kroję w pół plasterki, pomidora w kostkę, cebule obieram i kroję w piórka. Rzodkiewki kroję w plasterki, szczypiorek drobno siekam. Paprykę obieram z nasion i kroję w drobne paseczki. Wszystkie warzywa oraz mięso przekładam do miski i dokładnie mieszam.
3. Do naczynia wlewam oliwę, sok z cytryny, miód, musztardę, wsypuję szczyptę soli oraz pieprzu i dokładnie mieszam.
4. Sosem polewam przed podaniem sałatkę.
5. Gotowe.
6. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation