Kuchnia

Przepisy

Rogaliki z twarogu
Tak delikatnych rogalików jeszcze nie jadłeś, wypróbuj przekonaj się. Ciasto na rogaliki jest na bazie twarogu z pysznym wiśniowym nadzieniem, ich smak rozpływa się w ustach a zapach roznosi się po całym domu. Idealne do filiżanki gorącej kawy.
24 porcji
50 minut czas przygotowania
Składniki:
• 750 g twarogu półtłustego
• 9 łyżek cukru
• 150 g masła
• 3 szk. mąki pszennej
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• Szczypta soli
• Cukier puder do posypki
• 24 łyżeczki dżemu wiśniowego
Sposób przygotowania:
1. Twaróg, masło, cukier przekładam do miski i blenduję blenderem.
2. Następnie dodaję, mąkę proszek do pieczenia oraz sól i wyrabiam ciasto.
3. Ciasto przekładam na blat oprószony mąką i rozwałkowuję w kształt koła.
4. Ciasto kroję tak jak pizzę na 12 trójkątów.
5. Na każdym kawałku układam po łyżeczce dżemu.
6. Każdy trójkąt zwijam w rulonik , zaczynam od szerszego końca.
7. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 180°C.
8. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem.
9. Gotowe.
10. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation