Kuchnia

obiad

.Roladki z pieczoną papryką
Roladki z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam.
8 porcji
50 minut czas przygotowania
Składniki:
• 2 podwójne filety z kurczaka
• 4 plastry żółtego sera
• 2 papryki czerwone
• 50 g Rukoli
• Bułka tarta do panierki
• 2 całe jajka
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz.


Sposób przygotowania:
1. Paprykę myję, osuszam, zawijam w folię aluminiową i piekę w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 200 °C. Po upieczeniu studzę, usuwam nasiona, skórkę i kroję w paski.
2. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam solą oraz pieprze.
3. Na każdym kawałku mięsa układam po połówce żółtego sera, pasku papryki i kilka listków Rukoli.
4. Mięso zwijam w roladki i panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
6. Gotowe.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation