Kuchnia

obiad

Wielkanocne roladki
Rozpływające się w ustach roladki ze schabu, nadziewane farszem pieczarkowym. Poznaj mój przepis krok po kroku a zobaczysz jak szybko osiągniesz wyśmienite danie obiadowe dla całej rodziny. Daj się zaskoczyć tą wyjątkową recepturą.
30 minut czas przygotowania
10 porcji
Składniki:
• 1 kg schabu
• 1 cebula
• 10 dag pieczarek
• 1 marchew
• 10 dag sera żółtego
• 1 papryka czerwona
• Olej do smażenia
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki, startą na tarce o dużych oczkach marchew oraz paprykę drobno pokrojoną. Doprawiam pieprzem oraz solą i smażę około dziesięciu minut. Następnie studzę i łączę z serem żółtym, startym na tarce o dużych oczkach.
3. Gotowy farsz rozkładam na każdym kawałku mięsa.
4. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanych widelcem jajka i ponownie w bułce tartej.
5. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
6. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation