DIY - zrób to sam

Gotowanie i pieczenie

Biała kiełbasa pieczona z cebulką, musztardą i piwem | Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Składniki:

10 kawałków białej, surowej kiełbasy (ja dałam kiełbasę parzoną)
3 duże cebula
2 łyżeczki miodu
4 łyżeczki musztardy z całymi ziarenkami gorczycy i czerwonym winem (dałam zwykłą musztardę francuską z całymi ziarenkami gorczycy)
3 łyżki oleju
1/2 łyżeczki przyprawy ognistej (dałam pół łyżeczki słodkiej papryki i 1/4 łyżeczki chili)
ok. 125 ml piwa

Wykonanie:

Cebule pokroić w półplasterki. Zeszklić na oleju. Dodać sól, słodką paprykę oraz chili. Przełożyć ją do naczynia żaroodpornego. Na cebuli ułożyć kiełbasę. Wlać piwo. Miód wymieszać z musztardą. Powstałą miksturą posmarować wierzch kiełbasek. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec całość przez ok. 30-40 minut, co jakiś czas polewając kiełbaski sosem powstałym podczas pieczenia. Smacznego 🙂
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation