Kuchnia

Dieta

aton owsiany z masłem orzechowym i czekoladą
Składniki na 12 sztuk: 🍫❤️
• 50 gramów oleju kokosowego
• 30 gramów orzechów laskowych
• 200 gramów masła orzechowego
• 2 szklanki dmuchanego owsa
• 90 gramów pestek dyni
• 5 gramów tartego imbiru
• 150 gramów daktyli
• 33 g (3 kawałki) czekolady 70% kakao
+ Blacha 20 × 20 cm + Papier do pieczenia
Lub keksowka
Przygotowanie:
Daktyle namoczyć w ciepłej wodzie, użyć tyle wody, aby daktyle były całe przykryte. Odstawić na około 15 minut, aby zmiękły.
Po tym czasie odlać połowę wody a daktyle zmiksować na gładką masę. W garnuszku lub w wysokiej patelni, na bardzo małym ogniu rozgrzać olej kokosowy, dodać masło orzechowe i delikatnie mieszać, pilnując, aby ogień był delikatny. Dodać starty imbir, pastę zmiksowane daktyle, pestki dyni, posiekane orzechy laskowe i dmuchany owies.
Delikatnie wymieszać. Przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Docisnąć papierem do pieczenia lub dłonią, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły.
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i polać nią masę. Rozsmarować na całośc
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation