Kuchnia

obiad

Faszerowana biała kiełbasa
Zapiekana biała kiełbasa z pieczarkami, idealna na różne uroczyste kolacje. Również jak zastąpisz białą kiełbasę parzoną, możesz zapiec na grillu.
20 minut czas przygotowania
10 porcji
Składniki:
• 1 kg białej kiełbasy surowej
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• ½ kg pieczarek
• 1 papryka czerwona
• 1 mały jogurt naturalny
• Olej do smażenia
• 10 dag sera żółtego
• 1 jajko
• 1 łyżeczka curry
• Sól pieprz
Sposób przygotowania:
1. Kiełbasę przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję. Po ugotowaniu każdą kiełbasę nacinam wzdłuż.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję umyte, drobno pokrojone pieczarki oraz umytą drobno pokrojoną paprykę. Doprawiam pieprzem oraz solą. Po usmażeniu przekładam farsz do naczynia i studzę. Dodaję żółty ser starty na tarce o dużych oczkach, jogurt, curry oraz wbijam jajko. Dokładanie mieszam i faszeruję farszem kiełbasy.
3. Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
4. Przekąska, kolacja gotowa.
5. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation