Kuchnia

Przepisy

Polędwiczki w młodej kapuście
Nie masz pomysłu na obiad lub chcesz zaskoczyć gości, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Odkąd znam ten przepis, nie chcę innego, soczyste, pyszne polędwiczki, owinięte aromatycznym boczkiem a jego dodatki sprawiają, że danie jest idealne. Poznaj sekret na soczyste i miękkie mięso. Oto przepis.
9 porcji
50 minut czas przygotowania
Składniki na kapustę:
• 1 główka młodej kapusty
• 1 marchew
• 1 łyżka Vegety
• 1 łyżka octu
• 1 łyżka mąki pszennej
• 2 liści laurowe
• 3 ziarna ziela angielskiego

Składniki na polędwiczki:
• 2 polędwiczki wieprzowe
• 1 mały słoik papryki konserwowej
• 6 ogórków konserwowych
• 20 dag podłużnych plastrów boczku parzonego
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania kapusty:
1. Kapustę drobno szatkuję, marchew obieram, myję, kroję w kostkę. Warzywa przekładam do garnka, zalewam wodą, wsypuję Vegetę, dodaję liście laurowe oraz ziele angielskie i gotuję około 20 minut. Po tym czasie wlewam ocet i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. Gotuję do chwili zagotowania.
Sposób przygotowania polędwiczek:
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry, delikatnie rozbijam. Każdy kawałek mięsa doprawiam solą oraz pieprzem, Następnie na środku każdego plastra układam po pasku papryki oraz słupku ogórka konserwowego.
2. Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem.
3. Roladki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
4. Ugotowaną kapustę układam w naczyniu, na kapuście układam roladki.
5. Danie gotowe.
6. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation