Kuchnia

wypieki

ZUMBA

SKŁADNIKI:
TORTOWNICA 24 x 24 cm

3 budynie śmietankowe
1 l mleka
200 g miękkiego masła
2 wafelki czekoladowe ( typu Grzesiek)
1 puszka kajmaku
1 opakowanie herbatników jasnych
1 opakowanie herbatników kakaowych
opcjonalnie sok z 1 cytryny
1. Budynie rozmieszaj w 0.5 szklanki mleka. Resztę mleka zagotuj;
2. Do gotującego się mleka wlej rozmieszane proszki i mieszaj aż powstanie gęsty, jednolity budyń. Odstaw do wystudzenia;

3. Miękkie masło utrzyj mikserem;

4. Dodawaj po łyżce wystudzonego budyniu i miksuj aż powstanie gładki, jednolity krem;

5. Dno blaszki wyłóż papierem, boki zabezpiecz folią rantową a następnie ułóż warstwę jasnych herbatników. Rozsmaruj ok. 0.5 puszki kajmaku i połóż kolejną warstwę jasnych ciastek;

6. Masę budyniową podziel na 3 części. Do pierwszej dodaj resztę kajmaku i krótko zmiksuj;

7. Do drugiej części dodaj pokruszone batoniki i krótko zmiksuj. Do trzeciej możesz dodać wyciśnięty sok z cytryny;

8. Rozsmaruj krem kajmakowy;

9. Ułóż warstwę kakaowych ciastek;

10. Następnie rozsmaruj krem budyniowy bez dodatków;

11. Ułóż warstwę kakaowych herbatników i rozsmaruj krem z wafelkami. Wstaw ciasto do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem udekoruj wierzch polewą czekoladową lub startą czekoladą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation