Kuchnia

deserowo

Mroźna kawowa rozpusta z jagodowym akcentem

Składniki

4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jacobs Cronat Gold
2 łyżki gorącej wody
200 g czarnych jagód
1 łyżka cukru pudru
1 i 1/2 szklanki mleka czekoladowego
4 gałki lodów śmietankowych
bita śmietana
kolorowe owocowe posypki Jacobs
Przepis

2 szklanki schłodź w zamrażarce.
Kawę rozpuść w gorącej wodzie.
Umyte jagody utrzyj na mus z łyżką cukru pudru.
Dokładnie wymieszaj kawę z mlekiem czekoladowym.
Na dno każdej szklanki wlej mus jagodowy, umieść na nim po dwie gałki lodów. A następnie delikatnie wlej mleko z kawą.
Całość ozdób bitą śmietaną, którą koniecznie posyp owocową posypką Jacobs.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation