Kuchnia

wypieki

Arbuzowy koktajl

Składniki :
300-350g arbuza,
1,5 szklanki jogurtu naturalnego (odtłuszczonego),
lody waniliowe, śmietankowe lub inne (1 gałka na jedną szklankę koktajlu),
cukier waniliowy.

WYKONANIE :

Arbuza pokroić w paski i usunąć z nich pestki. Klika pasków pokroić na kwadraty i kilka na trójkąty (do uzdobienia) i odstawić do lodówki.
Arbuza bez pestek miksujemy i mamy kilka możliwości :
1. Schładzamy przez 2h zmiksowanego arbuza i pijemy go samego.
2. Miksujemy arbuza z jogurtem i cukrem waniliowym, schładzamy 2h i pijemy, możemy go zmiksować dodatkowo z lodami.
A ja zrobiłam tak :) :

3. Zmiksowałam arbuza z jogurtem i cukrem waniliowym (można dodać zwykły cukier, jeśli mało słodkie), schłodziłam 2h. Przed podaniem do każdej szklanki dodałam kulkę loda, potem pokrojonego arbuza w kostki i wszystko to zalałam zimnym koktajlem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation