Kuchnia

wypieki

Keto pianka – składniki:

1/2 opakowaniagalaretkibezcukru
3/4 szklanki wody
200 ml śmietany 36%
erytrytol do smaku (około 3 łyżek)
40-50 g malin/truskawek


Keto pianka – wykonanie:

Galaretkę i erytrytol przesypujemy do kubka i zalewamy gorącą wodą. Mieszamy, aż żelatyna w galaretce całkowicie się rozpuści. Próbujemy i ewentualnie dosładzamy.
Odstawiamy w chłodne miejsce.
Gdy galaretka zacznie tężeć, ale nie na tyle, że będą robić się w niej „kluski”, przygotowujemy bitą śmietanę.
Kiedy śmietana będzie już sztywna, cały czas ubijając ją mikserem, wlewamy do środka galaretkę.
Powstałą masę (będzie rzadka) przelewamy do pucharków, wciskamy do środka maliny i odstawiamy do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation