Kuchnia

obiad

Świąteczne roladki z grzybami i papryką
Nie masz pomysłu na danie świąteczne, zajrzyj tutaj.
Roladki faszerowane grzybami to jest właśnie to czego szukasz.
30 minut czas przygotowania
9 porcji

Składniki
• 1 kg schabu
• 40 g grzybów suszonych
• 1 łyżeczka rozmarynu, świeże liście
• 60 g cebuli
• 1 papryka czerwona
• 15 g masła
• Sól
• Pieprz
• 2 jajka całe
• Bułka tarta do panierki
• Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Grzyby suszone zalewam wrzącą wodą, odstawiam na pół godziny. Po tym czasie odlewam wodę z moczenia grzybów.
3. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju..
4. Do naczynia blendującego przekładam cebulę, rozmaryn, umytą, oczyszczoną z nasion, pokrojoną paprykę, namoczone grzyby i blenduję dwie minuty. Następnie warzywa z grzybami przekładam do rondelka, dodaję masło, sól, pieprz i gotuję dwie minutki.
5. Farszem smaruję każdy kawałek mięsa.
6. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej.
7. Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
8. Gotowe, podaję z surówką i ziemniakami.
9. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation