Kuchnia

Na słodko

PIECZONE JABŁKA

- 4 czerwone jabłka
- 125 g rodzynek
- 2 łyżeczki mielonego cynamonu
- 50 g orzechów pekan
- 5 łyżeczek cukru kokosowego

- 100 g śmietanki kokosowej
- 3 łyżki syropu klonowego
- 2 łyżki cukru kokosowego
- 2 łyżki masła migdałowego

1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
2. Wydrąż gniazda nasienne.
3. Wymieszaj rodzynki z cynamonem, orzechami i cukrem.
4. Umieść jabłka na blaszce do pieczenia i włóż do nich nadzienie, to co zostanie rozsyp dokoła. Skrop wszystko 6 łyżkami wody.
5. Piecz jabłka przez 30 min.
6. W tym czasie przygotuj śmietankę. Zblenduj śmietankę kokosową z 10 łyżkami wrzątku i pozostałymi składnikami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation