Kuchnia

wypieki

Diana Art : Przepisy na ciastka czekoladowe z nadzieniem kokosowym i owsiane batoniki

Składniki na ciasto:
- 250g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 100g cukru
-1 opakowanie cukru waniliowego
-125g masła
- 4 łyżki kakao
-1-2 łyżki mleka

Krem:
- serek mascarpone (pół opakowania)
- likier kokosowy (wlewałam na oko)
- wiórki kokosowe (jak najwięcej ile da się wmieszać)

Ciasto
Mieszamy wszystkie składniki i zagniatamy na gładkie ciasto. Formujemy kulę okręcamy folią spożywczą i wkładamy na 30min do lodówki, następnie wałkujemy i zwykłą szklanką wykrawamy kółka. Pieczemy ok 10min w 180 stopniach.

Mnie osobiście smakowały bez kremu również

Krem
Mieszamy ze sobą wszystkie składniki, ja lubię dużo kokosa więc wmieszałam go tyle ile się dało.

Przekładamy ostudzone ciastka kremem, są naprawdę przepyszne.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation