Kuchnia

Przepisy

Tortilla z miodowymi udkami, serem i warzywami

1 op. tortilli
około 500 g udek bez skóry i kości usmażonych w miodzie i sosie sojowym
1 sałata rzymska
2 garście roszponki
1 czerwona papryka
3 większe ogórki konserwowe
kilka plastrów sera cheddar
1 czerwona cebula
majonez
ketchup
zioła prowansalskie
granulowany czosnek
sól, pieprz
Majonez łączymy z ketchupem (np 3 łyżki + 3 łyżki), doprawiamy granulowanym czosnkiem, ziołami prowansalskimi oraz solą i pieprzem.

Sałatę rzymską siekamy na mniejsze części.

Paprykę kroimy na paseczki.

Ogórki kroimy wzdłuż na plasterki.

Cebulę kroimy w cienkie piórka.

Ser cheddar kroimy na mniejsze kawałki (jeden plasterek na 3 części).

Tortillę podgrzewamy krótko na suchej patelni. Wykładamy na nią sałatę, roszponkę, Z krawędzi układamy kilka paseczków papryki, plasterki ogórka, piórka cebuli, paseczki sera, oraz kawałki kurczaka. Polewamy 1-2 łyżkami sosu. Zwijamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation