Kuchnia

wypieki

Jajka po tatarsku | Kwestia Smaku

5 jajek
2 łyżki majonezu
80 g marynowanych pieczarek
1 ogórek kiszony
1 mała cebulka szalotka
sól, pieprz
szczypiorek, koperek

Ugotowane jajka przekroić wzdłuż na pół i ułożyć na półmisku rozcięciem do góry. Delikatnie posolić.
W misce wymieszać pokrojone w małą kosteczkę: cebulę, pieczarki, ogórka z majonezem i zmielonym pieprzem, delikatnie posolić.
Farsz wyłożyć na jajka. Posypać szczypiorkiem, udekorować koperkiem.
WSKAZÓWKI

Jak ugotować jajka: do garnka z ciepłą wodą włożyć jajka, przykryć i postawić na dużym ogniu do zagotowania. Zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 6 minut. Po upływie tego czasu garnek zdjąć z ognia, wstawić do zlewu i zalać zimną wodą. Po ostudzeniu stłuc skorupkę i zostawić jajka w wodzie jeszcze na chwilę (dzięki temu będą się łatwiej obierały).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation