Kuchnia

wypieki

Klasyczna pasta jajeczna na kanapkę | Kwestia Smaku

4 jajka ugotowane na twardo
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
2 łyżki majonezu
rzeżucha lub posiekany szczypiorek
ORAZ
bagietka
3 - 4 kawałki suszonych pomidorów lub12 połówek ZAPIEKANYCH POMIDORKÓW

Jajka pokroić w kosteczkę lub rozgnieść w misce widelcem, ostudzić, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z majonezem. Dodać łyżkę posiekanego szczypiorku lub łyżkę listków rzeżuchy.
Kromki bagietki lekko opiec w tosterze i przestudzić (można je też posmarować masłem).
Pastę jajeczną ułożyć na grzankach, dodać posiekane suszone pomidory lub połówki zapiekanych pomidorków.
WSKAZÓWKI

W wersji light można użyć jogurtu greckiego zamiast majonezu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation