Kuchnia

KETO

Keto chleb z mąki kokosowej
KETO CHLEB Z MĄKI KOKOSOWEJ

SKŁADNIKI

6 jajek
125 ml roztopionego oleju kokosowego
60 g mąki kokosowej
0,5 łyżeczki soli himalajskiej
0,5 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Nagrzej piekarnik do temperatury 175 stopni.
Dokładnie wymieszaj jajka z olejem kokosowym.
Dodaj resztę składników i dokładnie wymieszaj aż do uzyskania płynnej masy,
Do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub nasmarowanej masłem wlej ciasto.
Włóż do piekarnika na około 45 minut. Przed wyjęciem keto chleba wykonaj tzw. test suchego patyczka.
Po upieczeniu wyjmij chleb z formy i pozostaw do wysuszenia. Chleb można mrozić-pokrojony na kromki przełożyć papierem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation