Kuchnia

obiad

Roladki z pieczarkami i żurawiną
Schab można przygotować na różne sposoby, ja polecam roladki z pysznym nadzieniem z dodatkiem żurawiny. Tak przygotowane smakują dosłownie każdemu.
30 minut czas przygotowania
9 porcji

Składniki:
• 1 kg schabu
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• 20 dag pieczarek
• 10 g suszonej żurawiny
• 1 kulka mozzarelli
• Mąka pszenna do panierki
• Bułka tarta do panierki
• 2 całe jajka
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebulę, czosnek obieram drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję drobno pokrojone pieczarki oraz żurawinę. Smażę około 10 minut, studzę i łączę z mozzarellą pokrojoną w kostkę.
3. Na każdym kawałku mięsa układam po łyżce farszu.
4. Mięso zwijam w roladki, panieruję w mące pszennej w jajkach roztrzepanych widelcem, następnie w bułce tartej.
5. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
6. Gotowe, podaję z ulubioną surówką oraz ziemniakami.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation