Ogród

Pod gołym niebem....

KURCZAK Z PORAMI I PIECZARKAMI

Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
1 por
200g pieczarek
opcjonalnie 100ml białego wina
200ml jogurtu naturalnego
pół pęczku natki pietruszki
sól, pieprz
papryka słodka i ostra w proszku
czosnek granulowany

Przygotowanie
Por pokroić na 1cm kawałki, wrzucić na dobrze rozgrzaną patelnię, zalać winem lub wodą, podgotować. Piersi pokroić w paski, dodać do pora i dalej dusić. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki, pietruszkę posiekać. Dodać do piersi. Przyprawić wg uznania. Podsmażyć do miękkości piersi (można polewać wodą). Jogurt lekko osolić i zahartować gorącą wodą. Pod kurczakiem zmniejszyć ogień i wlać jogurt. Dokładnie wymieszać.
Podawać posypane natką pietruszki.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation