Kuchnia

wypieki

Świąteczne roladki schabowe
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki z pysznym nadzieniem, pasujące niemal z każdym dodatkiem.
30 minut czas przygotowania
7 porcji
Składniki:
• 1 kg schabu
• 100 g sera mozzarella
• 60 g jogurtu
• Pęczek koperku
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka całe
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Ser ścieram na tarce o dużych oczkach, dodaję jogurt, posiekany drobno koperek, mieszam. Następnie farsz układam na każdym kawałku mięsa.
3. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
4. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
5. Roladki gotowe, podaję z surówką oraz ziemniakami.
6. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation