Kuchnia

wypieki

Krokiety z pieczarkami i kiszoną kapustą

Składniki:
• NALEŚNIKI (20-24 sztuki):
• 4 jajka,
• 4 szklanki mąki,
• 1 łyżeczka soli,
• 3 szklanki mleka,
• 3 szklanki wody,
• 4 łyżki oleju,
• NADZIENIE:
• 1kg pieczarek,
• 1kg kiszonej kapusty,
• 2 duże cebule,
• 2 łyżeczki majeranku,
• Sól,
• Pieprz,
• Masło do smażenia,
• DODATKOWO:
• 4 jajka,
• Bułka tarta do panierowania,
• Olej do smażenia

1. NALEŚNIKI: Wszystkie składniki na naleśniki mieszamy ze sobą aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto odstawiamy na 30-60 minut, aby odpoczęło. Po tym czasie na patelni smażymy cienkie naleśniki.
Krokiety z pieczarkami i kiszoną kapustą2. NADZIENIE: Kiszoną kapustę gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Odciskamy nadmiar wody. Kapustę drobno siekamy. Pieczarki płuczemy i osuszamy. Następnie drobno je siekamy. Na dużej patelni szklimy posiekane w kostkę cebule. Następnie dodajemy pieczarki i smażymy razem całość przez kilka minut aż całą woda z pieczarek wyparuje.
Krokiety z pieczarkami i kiszoną kapustą3. Wówczas dodajemy kapustę. Smażymy razem 5-10 minut często mieszając. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majeranek. Nadzienie odstawiamy do wystudzenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation