Kuchnia

Domowa piekarnia

słodkie bułeczki z czekoladą
100g gorzkiej czekolady (lub mlecznej)
250g mąki pszennej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
50g cukru
szczypta soli
125g twarożku śmietankowego lub twarogu 3- krotnie zmielonego z wiaderka (u mnie Quark)
75ml mleka
75ml oleju
trochę mleka do smarowania bułek

Sposób przygotowania:
Czekoladę pokroić w kostkę.
Resztę składników zagnieść na jednolitą masę. (Wymieszałam mikserem z hakiem). Dodać kawałki czekolady i wymieszać.
Ciasto podzielić na 10 części. Z każdej uformować bułeczkę. Bułki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować z góry mlekiem.

Piec w nagrzanym piekarniku około 20min. w temperaturze 200°C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation