Kuchnia

Kuchnia

KURCZAK W ZIOLACH.

Składniki dla 2 osób:

- 1,5 piersi z kurczaka
- 1/4 szklanki oliwy
- sok z 1 cytryny
- 1 łyżka ziół (oregano, bazylia, rozmaryn, tymianek)
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 łyżka margaryny
- sól, pieprz

Wykonanie:

Mięso pokroić na paseczki.
Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, ziołami, czosnkiem, solą i pieprzem. Do marynaty włożyć mięso, wymieszać tak, żeby całe było w niej obtoczone. Przykryć i wstawić do lodówki na około 1-1,5 godziny.

Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty i obsmażyć na oliwie w której mięso się marynowało, dodać margarynę. Smażyć na rumiano.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation