Przepisy

869 inspiracji
2 obserwujących
Khingali - Gruzińskie pierożki – przepis krok po kroku – przepisy.pl
Dieta na płaski brzuch - pięciodniowe menu - Zdrowie

DZIEŃ DRUGI
ŚNIA­DA­NIE: 3 łyżki płat­ków ku­ku­ry­dzia­nych zalej 1 i 1/2 szklan­ki chu­de­go mleka i wrzuć 4 po­kro­jo­ne su­szo­ne mo­re­le.
DRU­GIE ŚNIA­DA­NIE: Krom­ka chle­ba gra­ham, cien­ko po­sma­ro­wa­na ma­słem ro­ślin­nym, z pla­strem po­mi­do­ra i ły­żecz­ką szczy­pior­ku, jajko ugo­to­wa­ne na mięk­ko; szklan­ka her­ba­ty bez cukru.
OBIAD: małą cu­ki­nię prze­krój, wy­drąż i zrób na­dzie­nie z miąż­szu, po­mi­do­ra, pla­stra szyn­ki, ku­ku­ry­dzy i natki, do­praw solą, pie­przem i so­kiem z cy­try­ny; włóż do na­czy­nia ża­ro­od­por­ne­go wy­sma­ro­wa­ne­go mar­ga­ry­ną i za­piecz, zjedz z dwoma łyż­ka­mi ryżu na sypko.
POD­WIE­CZO­REK: szklan­ka ke­fi­ru, kiwi.
KO­LA­CJA: 2 krom­ki chrup­kie­go chle­ba z 1/3 tuń­czy­ka z pusz­ki, li­ście cy­ko­rii, szklan­ka świe­żo wy­ci­śnię­te­go soku jabł­ko­wo-se­le­ro­we­go.
Sałatka ziemniaczana na grilla - przepis ze Smaker.pl

Smaczny dodatek na grillowe szaleństwo :)
Składniki

1kg. ziemniaków
0,5kg. cebuli białej lub czerwonej, 5-6 ząbków czosnku
sól, pieprz, 1 łyżeczka octu
Sos: 2 łyżki majonezu :Kieleckiego"
2 łyżki śmietany 10%
1 łyżka musztardy np."Sarepska"
2 łyżki posiekanego koperku
sól, pieprz do smaku

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Przygotowanie

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Po wystudzeniu obrać i pokroić w talarki, jeśli ziemniaki są duże to w półtalarki.Cebulę pokroić w piórka, dodać do niej zmiażdżony czosnek, posolić, polać octem i odstawić na kilka minut.

Do miseczki nałożyć majonez, śmietanę, musztardę, koperek i wszystko wymieszać do połączenia składników. Doprawić solą i pieprzem.

Ziemniaki połączyć z cebulą i czosnkiem, delikatnie wymieszać dwoma widelcami, przełożyć do salaterki i polać sosem koperkowym.
Sałatka ziemniaczana z jajkiem i szczypiorkiem

Składniki:
5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
4 jajka ugotowane na twardo
2 cebule
1 łyżka posiekanego szczypiorku
4 łyżki majonezu
sól
pieprz

Obierz ziemniaki i jajka, pokrój je w kostkę. Cebulę posiekaj. Wszystko wymieszaj z majonezem, przypraw solą i pieprzem. Wstaw na 20 minut do lodówki. Przed podaniem posyp szczypiorkiem.
Sałatka z jajek, szynki i marynowanych pieczarek Kobieceinspiracje.pl


Składniki na sałatka z jajek, szynki i marynowanych pieczarek
6 jajek
10 dag szynki konserwowej
10 dag sera żółtego
1 szklanka marynowanych pieczarek
2 łyżki majonezu
1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie dania sałatka z jajek, szynki i marynowanych pieczarek

Jajka ugotuj na twardo (6 minut od zagotowania wody). Ostudź, a następnie obierz i pokrój na niezbyt drobną kostkę.
Szynkę pokrój w większą kostkę. Ser żółty pokrój w kostkę.
Do miski przełóż pokrojone jajka. Dodaj szynkę, ser i marynowane pieczarki. Dopraw solą i pieprzem.
Delikatnie wymieszaj z majonezem.
Sałatkę podawaj posypaną szczypiorkiem oraz ze świeżym pieczywem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation
Następna strona