Kuchnia

Desery

Lista składników

100 g
100g Kasi
250ml mleka
480g mąki
7g suszonych drożdży
125g cukru
2 jajka
szczypta soli
cukier puder do dekoracji
lukier albo dekoracyjny krem cukrowy
125g 480g 2

Wymiary blachy:
390x235 mm
Ilość porcji:
12
Jak zrobić?

Do przesianej mąki dodaj drożdże, sól, cukier i całość wymieszaj. rozpuść w ciepłym mleku, a następnie przestudź i wlej do miski z mąką. Dodaj jajka. Wszystko wymieszaj i bijaj ok. 5 minut mieszadłami miksera, lub ręką. Gdy masa stanie się gładka, odstaw na ½ godziny w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto wyłóż na obsypany mąka blat i jeszcze raz krótko zagniataj. Rozwałkuj je na grubość ok. 2 cm. Z ciasta wykrawaj foremkami serca i przekładaj na wyłożona papierem do pieczenia blaszkę. Odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce, aby wyrosły. Piecz około 25 minut aż staną się rumiane. Po upieczeniu ciasteczka udekoruj lukrem i posyp cukrem pudrem.

Temperatura piekarnika : piecz aż staną się rumianeoC

Czas pieczenia: 25 minut
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation