Kuchnia

desery

Czekoladowy pudding z miękki wnętrzem

Potrzebujemy:
110 g ciemnej czekolady
115 g masła
6 jajek
125 ml miałkiego cukru
80 ml mąki
45 ml mielonych migdałów
podawaj z lodami

Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. 4–6 kokilek natłuść stopionym masłem.
2. Czekoladę z masłem stop na małym ogniu, na łaźni wodnej.
3. Ukręcaj jajka z cukrem przez 5 minut, aż powstanie jednorodna, jasna, lekka masa.
4. Do oddzielnego naczynia przesiej mąkę i mielone migdały.
5. Przełóż suche składniki do jajek z cukrem i delikatnie mieszając dodaj czekoladę z masłem. Nałóż ciasto do kokilek i piecz 20 minut.
6. Po wyjęciu z piekarnika odstaw na kilka minut, a potem oddziel ciasto od kokilek nożem i odwróć gotowe puddingi do góry dnem. Podawaj z lodami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation