Kuchnia

Pyszne obiady

Chrupiące rollsy z kurczakiem i roszponką

Składniki:

NALEŚNIKI:

2 jajka
0,5 szklanki mąki pełnoziarnistej
0,5 szklanki mleka
szczypta soli
olej do smażenia
FARSZ:

200 g gotowanego mięsa z kurczaka
przyprawa do kurczaka - kebab (opcjonalnie mieszanka przypraw: sól, pieprz, papryka słodka, kmin rzymski, chilli, kurkuma, cynamon)
1 łyżka oleju
roszponka
cebula czerwona
1 łyżeczka soku z cytryny
papryka konserwowa
SOS: 1 łyżka majonezu, 1 łyżka ketchupu, 1 łyżeczka curry

Mięso z kurczaka podzielić na małe kawałki, posypać przyprawą, polać olejem, wymieszać. Usmażyć na złoty kolor.

Cebulę pokroić w piórka, polać sokiem z cytryny. Roszponkę umyć i osuszyć.

Przygotować sos, wymieszać majonez, ketchup i curry.

Zmiksować składniki na naleśniki. Patelnię wysmarować olejem. Usmażyć 4 naleśniki.

Gotowe naleśniki posmarować sosem, ułożyć roszponkę, cebulę, paprykę oraz mięso. Zawinąć w roladki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation