Kuchnia

Uwielbiam gotować :)

Roladki z serem feta

podwójny filet z kurczaka
około 50g sera feta
świeże listki bazylii (około garści)
około 6 połówek suszonych pomidorów z oleju
świeżo mielona sól ziołowa
świeżo mielony czarny pieprz
olej do smażenia

Przygotowanie:
1. Filet z kurczaka opłukać, osuszyć, a następnie podzielić mięso na 2 porcje. Każdą połówkę filetu delikatnie rozbić. Rozbite mięso oprószyć świeżo zmieloną solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
2. Na tak przygotowane, rozbite i oprószone przyprawami mięso kurczaka wyłożyć świeżo oberwane z gałązek listki bazylii. Listki ułożyć koło siebie ciasno, ale tak, by utworzyły pojedynczą warstwę.
3. Ser feta pokroić w słupki, a osączone dokładnie z oleju suszone pomidory pokroić w cienkie paski. Tak przygotowany ser oraz pomidory ułożyć naprzemiennie na listkach bazylii.
4. ,Mięso z farszem zawinąć, formując dwie spore roladki. Gotowe roladki smażyć z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem. Usmażone porcjować delikatnie, krojąc mięso pod lekkim skosem. Podaję ze surówką warzywną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation