Design

Design

Ciasto francuskie z twarogiem i brzoskwiniami | kuchniaagaty.pl


Ciasto francuskie z twarogiem i brzoskwiniami

Agata, 4 lutego 2013
Ciasto francuskie z twarogiem i brzoskwiniami

Porcje: 8 sztuk

Składniki

ciasto francuskie - 1 opakowanie
twaróg - do serników, 200g
mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka
jajko - 1 szt
cukier - 3 łyżki
esencja waniliowa - 1/2 łyżeczki
brzoskwinie w puszce - 6-8 połówek

Sposób przygotowania

Odsącz brzoskwinie z syropu, każdą połówkę potnij na kilka kawałków.

W misce wymieszaj twaróg, jajko, cukier, mąkę i esencję waniliową.

Arkusz ciasta francuskiego podziel na 8 równych prostokątów. Brzegi każdej porcji podwiń, tworząc wyższy brzeg ciastka. Przenieś na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdy kawałek ciasta wylej masę twarogową, na wierzchu rozłóż kawałki brzoskwiń.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200oC, piecz ok. 18 minut, do zarumienienia brzegów.

Żeby ciastka ładnie lśniły możesz po upieczeniu posmarować je specjalną glazurą lub lekko podgrzanym dżemem brzoskwiniowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation