Kuchnia

11. desery, lody

Sernik malinowy w szklance

Składniki:

Przepis na 4 szklanki:
80 g herbatników
2 łyżki masła
250 g sera twarogowego
300 g serka śmietankowego
2 opakowania cukru waniliowego
3 łyżki cukru
100 g świeżych malin
1 łyżka wiórków kokosowych
Sok i skórka starta z połowy cytryny

Przygotowanie:

Rozpuść masło w rondelku. Herbatniki pokrusz na małe kawałki. Możesz je włożyć do foliowego woreczka na mrożonki i pokruszyć wałkiem do ciasta.

Do roztopionego masła dodaj rozdrobnione herbatniki, dokładnie wymieszaj, przełóż do 4 szklanek i przyciśnij do spodu szklanki. Schłodź w lodówce.

Wymieszaj razem śmietankowy ser, twaróg, cukier, cukier waniliowy, sok i skórkę z cytryny tworząc aksamitnie gładką masę serową. Jeśli masa jest zbyt gęsta, możesz do niej dodać trochę mleka.

Teraz podziel masę serową na dwie części, do jednej z nich dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj. Do drugiej masy dodaj maliny. Wyjmij szklanki z herbatnikami. Pora na przekładanie sernika. Na spód z herbatników wyłóż warstwę kremu ​​kokosowego, a na nią przełóż krem ​​malinowy. Przed podaniem sernik schłodź w lodówce przez 3 godziny. Przed podaniem każdy sernik możesz ozdobić odrobiną bitej śmietany i malinami!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation