Kuchnia

smakowitosci i slodkości

babeczki śniadaniowe

Składniki na porcję:
-4 łyżki płatków owsianych
-1 łyżka zmielonego siemienia lnianego
-1 jajko
-1 mała cukinia (20 cm)
-20 gram groszku mrożonego
-1 mała marchewka 20 cm
-sól i pieprz do smaku
1/4 szklanki gorącej wody
1/2 łyżeczki sezamu do posypania babeczek
Kalorie w porcji dla jednej osoby: 297,1 kcal
Jak to przygotować?
Nastaw piekarnik na 180 stopni.
Do miski wsypać płatki owsiane, które następnie zalać gorącą wodą tak by powstała dość gęsta masa. Następnie dodaj jedną mniejszą startą na tarce cukinię i odciśniętą z wody.
Do tego dodać groszek mrożony oraz jedną małą marchewkę tartą na małych oczkach, takich jak na surówkę.
Całość mieszać dokładnie i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Przełożyć masę do foremek do pieczenia, którą wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180*C na 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika babeczki powinny odstać w formie koło 10 minut tak by bez problemu można było je wyciągnąć.
Po wyjęciu z formy udekorować koperkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation