Kuchnia

Przepisy

Roladki


Składniki

2 tortille
6 plastrów sera żółtego
1 opakowanie cienkich kabanosów piri-piri
4 liście sałaty lodowej
1/2 papryki czerwonej
200 g serka śmietankowego typu Almette
1/2 szklanki prażonej cebulki
Wykonanie

Paprykę kroimy w słupki.
Serek kremowy dzielimy na 4 części.
Tortille rozkładamy na blacie i smarujemy serkiem (po 50 g na tortille). Na każdą z nich rozkładamy po 2 liście sałaty lodowej, 3 plastry sera, po połowie papryki i kabanosów.
Obie tortille zwijamy ciasno w rulon i zawijamy folią spożywczą. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Po upływie czasu rozwijamy i każdą z nich smarujemy pozostałym serkiem. Następnie na deskę wysypujemy prażoną cebulkę i obtaczamy w niej posmarowane serkiem tortille.
Gotowe tortille kroimy na roladki o grubości ok. 2 cm.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation