Kuchnia

Serniki

Serniczki gotowane z jagodami i fiołkami

składniki na masę serową

700 g twarogu (trzykrotnie mielonego)
2 jajka
szklanka cukru
40 g masła
budyń śmietankowy
1/3 szklanki mleka
łyżka ekstraktu z wanilii

do podania

około 25 ciasteczek cytrynowych
słoik jagód z syropu (dobrze osączonych)
skórka starta z połowy cytryny
świeże fiołki


Masę serową przygotować wg przepisu na klasyczny sernik gotowany.
Ciasteczka pokruszyć, do każdej szklaneczki wsypać po 2-3 łyżki. Zalać gotową masą serową. Jagody wymieszać ze skórką cytrynową i garścią fiołków. Nałożyć na masę serową i posypać pozostałymi ciasteczkami. Udekorować fiołkami i dobrze schłodzić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation