Inne

etc

sałatka z selerem ,ryżem ,indykiem



Składniki:


Pół szklanki ugotowanego ryżu,
dwie łyżeczki musztardy,
100 g indyka,
6-8 łodyg selera naciowego,
4 łyżeczki pestek słonecznika lub dyni,
odrobina soku z cytryny,
estragon,
2 łyżki oliwy z oliwek,
sól,
pieprz.



Jak przyrządzić?


Indyka grilluj do miękkości lub usmaż na odrobinie oleju.

Pokrój na kawałki.

Ugotuj ryż na półtwardo, ważne by się nie rozgotował i nie powstała kleista breja.

Na suchej patelni upraż ziarna słonecznika lub dyni.

Selera naciowego umyj, odetnij zdrewniałe części, pokrój na kawałki grubości jednego centymetra.

Składniki wrzuć do miski, dodaj oliwę, musztardę i wyciśnięty sok z cytryny.

Posól i popieprz do smaku.

Wymieszaj wszystkie składniki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation